fbpx Yourgene Health plc - Дома
претходната стрелка
следната стрелка
лизгачот

Пренаталниот екран Sage has има поголема стапка на откривање и помала лажно позитивна стапка од постојните тестови за скрининг. Ова им дава на бремените жени, нивните семејства и нивните даватели на здравствена заштита поголема доверба во резултатот и ја намалува потребата од непотребни инвазивни процедури за следење и придружниот стрес. Sage ™ има брзо време на пресврт во резултатите, дозволувајќи им на бремените жени и нивните семејства да направат информиран избор за нивната бременост.

Анепулоиди чувствителност Специфичност PPV
Трисомија 21 (Даунов синдром) > 99% 99.97% 95.06%
Трисомија 18 (синдром на Едвардс) > 99% 99.98% 91.43%
Трисомија 13 (синдром на Патау) > 99% 99.98% 83.33%
ChrX (хромозом X) > 99% 99.94% 74.19%

Во една студија на над 2000 примероци, утврдено е дека 6 примероци се изложени на голем ризик од автозомно анеплоиди. Ова е стапка на преваленца од 0.3%, што е во согласност со преваленцата во објавените студии.