fbpx Yourgene Health plc - Дома
Сликата не е достапна
Сликата не е достапна
Сликата не е достапна
Експертиза / Партнерство / Сеопфатно
Сликата не е достапна
Експертиза / Партнерство / Сеопфатно
Сликата не е достапна
Експертиза / Партнерство / Сеопфатно
претходната стрелка
следната стрелка
лизгачот
Заразна болест
Clarigene® RUO
Clarigene® CE-IVD
НИПТ
Јона® Nx
За клинички лаборатории
Преглед
Работното
Клинички перформанси
Предности на ИОНА® Nx NIPT работниот тек
Инструменти
Јона® софтвер
Менаџер на работно време на Атлас
MyNIPT®
Техничка поддршка
Квалитетно и регулаторно
Изберете IONA® Nx NIPT работниот тек
IONA® тест
За клинички лаборатории
Преглед
технологија
CE-IVD
Клинички перформанси
Резултати
MyNIPT®
Поддршка за апликација
Најчесто поставувани прашања
Изберете IONA®
Пријавување на лабораториски клиенти
За бремени жени
Преглед
Што е НИПТ?
Како работи?
Карактеристики на изведба
Кој може да има IONA® Тест
Резултати
Каде можам да ја добијам IONA® тест?
Локации во Велика Британија и Ирска
Нордиски локации
Остаток на светски локации
Најчесто поставувани прашања
За здравствени работници
Преглед
Позадина
Клинички перформанси
Резултати
MyNIPT®
Кој може да има IONA® Тест
Најчесто поставувани прашања
Одговорно скринирање
Изберете IONA®
ресурси
Контакт
Sage ™ Пренатален екран
За клинички лаборатории
Преглед
технологија
Клинички перформанси
Резултати
Изберете мудрец ™
Sage QS 32plex
За бремени жени
Предности на преднаталниот екран Sage
Преглед
Кој може да има тест Sage ™
Резултати
За здравствени работници
Преглед
Позадина
Кој може да има тест Sage ™
Резултати
Клинички перформанси
Контакт
Репродуктивно здравје
Цистична фиброза
Машка неплодност
Загуба за бременост
Анализа на брза ананулоидија
Панел за ризик од тромбоза
Молекуларна генетика
Yourgene Flex

Пандемијата COVID-19 е глобална пандемија. COVID-19 (исто така познат како Коронавирус), е предизвикан од Тешкиот акутен респираторен синдром Коронавирус 2 (САРС-КоВ-2). Коронавирусите се обвиткани РНК вируси. Имињата се такви како резултат на протеините на шилестите што се проектираат од нивната површина. САРС-CoV-2 е една од 7-те вкупни коронавируси кои најчесто ги заразуваат луѓето и е една од 5-те бета коронавируси.

Стана очигледно дека има потреба од попрецизно тестирање за правилно идентификување на оние луѓе кои се заразени со КОВИД-19. Yourgene Health развија многу точен * Clarigene® Тест на САРС-CoV-2. Ова во моментов е достапно само за употреба во истражувања. Комплет CE-IVD е исто така сега достапни.

Главни карактеристики:

  • Брзо време на пресврт по екстракција на РНК.
  • Висока точност со 100% специфичност *
  • Контрола на човечката RNase P дизајнирана како вистинска контрола на РНК, обезбедувајќи ниски лажни негативности
  • Во анализата се користи N-генната цел, која е специфична SARS-CoV-2, така што нема вкрстена реактивност со другите Coronaviruses
  • Комплетот вклучува Mastermix, ROX, буквари и сонди
  • Компатибилен со РНК извлечен од назофарингеалните брисеви
  • Оцената може лесно да се прилагоди на автоматскиот работен тек
  • Комплет RUO содржи реагенси за 96 примероци
  • Компатибилен со qPCR машини како што се Roche LightCycler, ABI 7500 и Quantstudio

контакт Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите. за повеќе информации.

* Прелиминарни податоци

Лого на Clarigene Вирусна ќелија COVID-19