fbpx Yourgene Health plc - Дома
004-вести.jpg
DSC00185r.jpg
003-вести.jpg
002-вести.jpg
001-вести.jpg
претходната стрелка
следната стрелка

Бизнисот со дијагностичко тестирање отсекогаш бил динамична опортунистички, но ништо не можеше да ја прошири дефиницијата на овие 2 збора како пандемија.

Од лансирањето на Yourgene Genomic Services 6 месеци во оваа глобална пандемија - родена од наследена, добро воспоставена NIPT сервисна лабораторија, скромна набавка и невидена национална побарувачка за геномско тестирање, ние значително го проширивме нашиот капацитет за тестирање со конвертирање на секој резервен сантиметар од недоволно искористен канцелариски простор создаден со работа на далечина во дијагностички лаборатории со високи спецификации способни да ракуваат со >15,000 патогени примероци дневно.

Звучи некомплицирано на хартија. Но, како навистина изгледа ова патување?

Ден 1 – Фасциниран и љубопитен. Поглавје што никој од нас не го доживеал досега, а како научници, да се биде во првите редови во разбирањето и поддршката за контрола на ширењето на болеста што предизвикува сериозни социјални и економски нарушувања, иако вознемирувачко, е воодушевувачко.

Месец 1 – Брзо се движите. Прекршувајќи ги конвенциите за тоа како обично се стартуваат режимите за тестирање, воведуваме нова услуга на пазарот за неколку недели.

Месец 6 – Не поминува, ајде да планираме раст. Редовно тестирајќи стотици примероци дневно, стануваме вешти во обезбедувањето услуги и заземаме единствена позиција да бидеме првата лабораторија во ОК што нуди SARS-CoV-2 PCR тестирање со наш сопствен производ означен со CE и план за раст. Уривање ѕидови, ангажирање повеќе таленти и инвестирање во автоматизација за да се изгради ефикасна операција за да се обезбедат 1000+ примероци дневно, што е еднакво на поголем дневен капацитет отколку што би добила лабораторија со наша големина во тоа време за неколку месеци.

Уште едно заклучување. Не се очекува, СОВИД-19 се шири како шумски пожар и ОК се преселува во 4 до 5 месеци на нивоа до целосна изолација. DHSC и UKAS обезбедуваат управување и структура за стотиците лаборатории кои нудат услуги за тестирање COVID-19 во Обединетото Кралство, насочувајќи ги нашите напори кон усогласеност, ревизии и различни пречки за длабинска анализа од владата досега невидени. Ние се прилагодуваме на брзо развивачките и новите регулаторни барања за PCR тестирање. Наскоро, се појавуваат алармантни нови варијанти на вирусот и се повикува национално барање за услуги за секвенционирање на геномот. Како една од неколкуте лаборатории во ОК со способност за секвенционирање на следната генерација (комплексна генетска технологија) ние се справуваме со предизвикот, овој пат ја лансираме услугата во само прашање на денови!! Некарактеристично беше да се потсетиме пред само 6 месеци, да започнеме многу поедноставна услуга за неколку недели. 

Сепак, неизвесно секој месец каде ни е местото на пазарот, чекаме.

Година 1 – Подготовка за нешто, но што? Една година во пандемијата со речиси половина помината во изолација, ОК изгледа да ги отвори меѓународните врати. Ајде да ја подготвиме лабораторијата, но за што се подготвуваме? Предложени се бројни извршни дискусии и опции, а ние го заземаме она што веруваме дека е најопортунистичкиот, но сепак неризичен пристап за снабдување на побарувачката со задржување на нашиот капацитет додека се подготвуваме за раст доколку пристигне побарувачката.

Лето #2 – Лудило! Границите на Обединетото Кралство целосно се отвораат и светот бара безбедност при PCR тестирање и надзор на нова варијанта. Сега со печат како ISO15189 медицинска лабораторија и давател на услуги нудиме сигурна услуга за аеродромите, аптеките, клиниките и трговците на мало. На врвот добиваме над 15,000 примероци дневно!! 15,000 примероци дневно! Тоа е повеќе тестови добиени во нормална година во еден ден. Воодушевувачки.

Секој ден бара трансформативна одлука, идеите надвор од кутијата се појавуваат неколку пати на ден во текот на нашата сегашна работа 24 часа на ден, 7 дена во неделата. Иновацијата станува мантра на час. Уриваме повеќе ѕидови. Ги реконфигурираме нашите лаборатории. За оние од вас кои никогаш не работеле во лабораторија, промените бараат недели дизајн, месеци изградба, проследени со недели до месеци на валидација. Ова го правиме 5 пати...за 8 недели!

Ние користиме роботика која никогаш не била користена во просторот за тестирање на геномијата. Неколку недели подоцна почнуваме да работиме со производителот за да ја прилагодиме нивната нова роботика за да обезбедиме дополнителни приспособени способности.

Заедницата на таленти расте, тимот - скок од 15 на 75 вработени - станува семејство, гледајќи дека луѓето го отклучуваат потенцијалот што никогаш не ни знаеле дека го имаат. И тоа го гледаме секојдневно.

До есен ова станува наш конвенционален начин на работа. Ултра-динамична и исклучително опортунистички станува нова норма во дијагностичките услуги.

 • Нова година, нови прописи - 19 јануари 2022 година +

  „Новогодишното решение“ е традиција која скоро на сите ни ја познаваме, во која човекот се решава да постигне лична цел, да продолжи со добрите навики или да ги промени непожелните, сето тоа со намера да се подобри. Студијата на над 800 милиони точки со податоци за активност на платформата за вежбање Strava покажа дека денес, 19 јануари, е најчестиот ден кога треба да се напушти новогодишната одлука ( 1 ). Ако го читате ова

  ... Прочитај повеќе
 • Зад сцената: Приспособување дијагностички услуги за време на пандемија - 11 ноември 2021 година +

  Бизнисот со дијагностичко тестирање отсекогаш бил динамична опортунистички , но ништо не можеше да ја прошири дефиницијата на овие 2 збора како пандемија.

  Од лансирањето на Yourgene Genomic Services 6 месеци во оваа глобална пандемија - родена од наследена, добро воспоставена NIPT сервисна лабораторија, скромна набавка и невидена национална побарувачка за геномско тестирање, ние значително го проширивме нашиот капацитет за тестирање со конвертирање на секој резервен сантиметар од недоволно искористен канцелариски простор создаден со далечински управувач

  ... Прочитај повеќе
 • Прекумерно препишување во рамките на NHS - 02 ноември 2021 година +

  „Добро за вас, добро за нас, но дали е добро за сите?
  Прекумерно препишување во рамките на NHS - октомври 2021 година


  NHS моментално е петти најголем глобален работодавач; со над 5 милиони вработени и добиваат околу 1.3% од годишните трошоци на Владата на ОК. Се проценува дека NHS се занимава со 10 милиони „посети на пациенти“ годишно, од кои многумина ќе добијат некаква форма на барем еден „рецепт“ по посета и со тековно плаќање во

  ... Прочитај повеќе
 • Улогата што геномијата ја игра во односите - 18 август 2021 година +

  Според National Today, веб -страницата посветена на истакнување на секојдневните прослави и празници, 18 август th е „Национален ден на двојката“ - ден за славење на важните врски во животот. Иако не беше официјален празник или празнување во која било земја, клиничкиот тим во Yourgene Health сакаше да ја искористи оваа можност да размисли за клучната улога што геномиката ја игра во односите низ целиот свет.

  Претходно оваа година, една студија, објавена во Nature Human Behavior,

  ... Прочитај повеќе
 • NIPT за анеуплоиди на сексуални хромозоми и автозомни анеуплоиди. Прашања и одговори со д-р Грег Фицгибон - 26 мај 2021 година +

  Yourgene Health неодамна започна Јона ® нега , напреден тест за пренатален скрининг кој врши анализа на целиот геном за да се измери веројатноста бремената жена да носи фетус со една од најчестите трисомии (трисомија 21, 18 и 13), која било друга автозомна анеуплоидија (АА) или сексуален хромозом Анеуплоидија (СЦА). ЈОНА ® Грижата е достапна во лабораторијата за геномички услуги Yourgene во Манчестер, Велика Британија. Тестот е достапен како мени, овозможувајќи им на бремените жени, нивните семејства

  ... Прочитај повеќе
 • Тестирање на КОВИД-19 и потреба за регулација - 6 мај 2021 година +

  Пандемијата COVID-19 претстави огромни предизвици ширум светот. Како одговор на невидената потреба за тестирање на COVID-19 PCR, владата на Велика Британија воспостави нова мрежа лаборатории на Светилници низ целата земја за да го обезбеди потребниот капацитет за тестирање илјадници примероци секој ден. Овие лаборатории докажаа витален дел од стратегијата за испитување и трага, но исто така беа под огромен притисок да ги исполнат своите цели и, по истрагата спроведена од Прикажи ги , беше откриено дека

  ... Прочитај повеќе
 • Yourgene на Светскиот ден на креативноста и иновациите 2021 - 21 април 2021 година +

  Иновативноста и креативноста се два столба во срцето на технолошкиот и научниот напредок. Инструменталната улога што ја играат ја признаа Обединетите нации (УНН), кои назначија посебен ден за подигнување на свеста за важноста на иновациите во културата и економскиот раст ширум светот: 21 април. Светскиот ден на креативноста и иновациите (УНН) е ден за поттикнување на луѓето да „размислуваат надвор од рамките“, да најдат нови перспективи што го поттикнуваат личниот раст, да идентификуваат различни

  ... Прочитај повеќе
 • Јона® тест препорачан за скрининг на бремености близнаци за Даунов синдром - 7 април 2021 година +

  Во последниве години, третманите за плодност и фактот дека жените подоцна раѓаат бебиња, ги направија повеќе раѓања почесто. Во 2016 година, околу 12,000 190 комплети близнаци и околу 1 комплети тројки или повеќе се родени во Велика Британија. Тоа значи дека околу 65 на секои XNUMX раѓања во Велика Британија денес се близнаци, тројки или повеќе. 1 Извршени се широки студии за тестирање на ДНК (cfDNA) без клетки кај бремености во единечна граница со број на примероци во

  ... Прочитај повеќе
 • Згрутчување на крвта, наследна тромбофилија и КОВИД-19 - 25 март 2021 година +

  Неодамнешните извештаи во медиумите од колекција на европски земји сугерираат дека може да има причина за загриженост во врска со вакцината Оксфорд АстраЗенека КОВИД-19 и абнормалното згрутчување на крвта. Според норвешката агенција за лекови (NoMA), четири неодамнешни случаи на „сериозно згрутчување на крвта кај возрасни“ се идентификувани по неодамнешниот преглед (1). Австрија ја суспендираше употребата на една посебна група на вакцини по два настана, вклучувајќи и индивидуа со дијагностициран мултиплекс

  ... Прочитај повеќе
 • КОВИД-19 соеви - кои се тие и зошто се важни? Прашања и одговори со д-р Мајкл Рисли - 28 јануари 2021 година +

  COVID-19 пандемијата, позната и како коронавирусна пандемија, е постојана пандемија на коронавирусна болест 2019 (COVID-19) предизвикана од тежок акутен респираторен синдром коронавирус 2 (SARS-CoV-2). Од почетокот на глобалната епидемија на КОВИД-19, дијагностичката и истражувачката заедница презеде невиден напор да разбере како најдобро да се управува, искорени и спречува болеста. Во последните месеци видовме ширење на амбициозни распореди за вакцинација ширум светот, како и зајакнување на

  ... Прочитај повеќе
 • Толку од што да се гордееме! - 23 декември 2020 година +

  Како што многумина веќе рекоа и напишаа, оваа година не наликува на никој друг. Ова е особено точно за конференции и изложби. Секоја година, комерцијалниот тим во Yourgene со нетрпение очекува да изложува на разни конференции на глобално ниво. Тоа е шанса да се сретнеме со нашите партнери и клиенти, како и да формираме нови односи. Со пандемијата КОВИД-19 ништо од ова не беше можно, па кога слушнавме дека Тајванското здравство експо уште трае,

  ... Прочитај повеќе
 • Вакцини COVID-19 и континуирана улога на тестирање - 16 ноември 2020 година +

  Минатата недела имавме одлична вест дека наскоро треба да биде достапна безбедна и ефикасна вакцина против САРС-КоВ-2. Благодарение на работата на Pfizer и  BioNTech , можеби ќе имаме можност да започнеме со вакцинирање на оние со најголем ризик од тешка болест кон крајот на оваа година  и во 2021 година.  Привремената анализа на нивното клиничко испитување покажа дека е повеќе од 90% ефикасна во спречување на КОВИД - 19 кај учесници кои не

  ... Прочитај повеќе
 • Улогата на тестирањето на DPYD во управувањето со успешен одговор на пандемијата COVID-19 - 5 ноември 2020 година +

  Од почетокот на глобалната епидемија на КОВИД-19, дијагностичката и истражувачката заедница презеде невиден напор да разбере како најдобро да се управува, искорени и спречува болеста. Два клучни столба во борбата против пандемијата се воспоставување робусна стратегија за тестирање и спроведување на процедури и процеси за намалување на товарот врз здравствените системи.  

  Независен САГЕ неодамна објави документ кој содржи основни препораки за тоа како најдобро да се оптимизира и да се развие тековното тестирање

  ... Прочитај повеќе
 • 1