fbpx Yourgene Health plc - Дома
претходната стрелка
следната стрелка
лизгачот

Обновување на сертификати CE-IVD

Манчестер, Велика Британија - 26 септември 2019 година: Yourgene (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларно дијагностицирање, најавува дека во подготовките за лансирање на производот во 2020 година и како непредвиден случај за Брекзит, компанијата успешно го пренесе својот процес на акредитација за квалитет во ново нотифицирано тело, BSI NL (Холандија) , дозволувајќи им на компанијата да продолжи да ги продава своите системи во Европската економска зона (ЕЕА).

Како дел од овој трансфер, на Yougene му е издаден обновен сертификат CE-IVD од BSI NL кој ги опфаќа дизајнирање и производство на својата IONA® тест, успешно извршен на ревизија согласно барањата на Директивата за дијагностичко дијагностицирање на Европската унија (Витро) за дијагностицирање (98/79 / EC) Според новата сертификација на ЕК, ознаката CE-IVD на компанијата ќе важи до 25 јануари 2021 година. Новиот сертификат исто така enables овозможува на компанијата да го заврши назначувањето на идентификуваниот Овластен претставник со седиште во ЕУ, да заштити од можни сценарија за Брекзит без договор.

Лин Рис, извршен директор на Yourgene, коментира:

"Нежните и успешен трансфер на нашето ново нотифицирано тело во Холандија се сведоштво за регулаторниот тим во Yourgene и на стабилните системи што ги имаме за обезбедување на квалитет. Потегот во BSI NL е клучен дел од нашето планирање за вонредни состојби во Brexit и исто така нè подготвува за промовирање на нашата нова илуминативна верзија на IONA® тест од почетокот на следната година “

Оваа објава содржи внатрешни информации за целите на член 7 од Регулативата на ЕУ 596/2014.

Yourgene Health plc
Лин Рис, главен извршен директор
Бери Хекстал, главен финансиски директор
Anоан Крос, директор за маркетинг

Тел: + 44 (0) 161 667 1053

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Финансиски советници во Карин LLP (Номад)
Лиам Мареј / ејмс Кајти / Лудовико Лазарети

Тел: + 44 (0) 20 7213 0880

Stifel Nicolaus Europe Limited (единствен корпоративен брокер)
Николас Мур / Метју Блават / Бен Медисон

Тел: + 44 (0) 20 7710 7600

Walbrook PR Ltd (односи со медиуми и инвеститори)
Пол Мекманус / Лиан Кавторн / Ана Данфи

Тел: +44 (0) 20 7933 8780 или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Моб: 07980 541 893/07584 391 303/07876 741 001

За здравјето на Yougene

Yourgene Health е меѓународна група за молекуларна дијагностика која развива и комерцијализира генетски производи и услуги. Групата работи во партнерство со глобалните лидери во ДНК технологијата за да ги унапреди дијагностичките науки. 

Yourgene развива и комерцијализира едноставни и точни молекуларни дијагностички решенија, пред се за репродуктивно здравје. Производите на Групацијата вклучуваат неинвазивни пренатални тестови (NIPT) за Даунов синдром и други генетски нарушувања, тестови за скрининг на цистична фиброза, инвазивни брзи тестови на анепулоидија, машки тестови за неплодност и тестови за генетска болест. Комерцијалниот стапало на Yougene е веќе воспоставено во Велика Британија, Европа, Блискиот исток, Африка и Азија.

Нашиот развој на производи, услуга за истражување и комерцијални способности се протега низ целиот животен век на развој на генетски тест, вклучувајќи регулаторни поднесоци. Преку нашата техничка експертиза и партнерства, Yourgene Health ја проширува својата понуда за генетско тестирање во онкологија.

Yourgene Health е со седиште во Манчестер, Велика Британија со канцеларии во Тајпеј и Сингапур и е на списокот на AIM на лондонската берза под тикерот „YGEN“. За повеќе информации, посетете ја www.yourgene-health.com и следете нè на Твитер @Yourgene_Health.

 • 13 јануари 2021 година - препорачан скрининг на DPYD во Белгија +

  Yourgene Health plc
  („Твојен“ или „Групација“ или „Компанија“)

  Скрининг на DPYD се препорачува во Белгија

  Манчестер, Велика Британија - 13 јануари 2021 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларна дијагностика, го поздравува истражувачкиот напис објавен на 11 јануари 2021 година, во Acta Clinica Belgica, со наслов: „Заедничка белгиска препорака за скрининг за дефицит на DDD кај пациенти третирани со 5-FU, капецитабин (и тегафур)“.

  Написот за истражувањето одобрува скрининг за недостаток на дихидропиримидин дехидрогеназа (ДПД) што може да предизвика сериозна, а понекогаш и смртоносна страна

  ... Прочитај повеќе
 • 11 јануари 2021 година - Ажурирање на производот и партнерства на Clarigene® SARS-CoV-2 со партнери со CityDoc и ReCoVa-19 +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Ажурирање на производот Clarigene® SARS-CoV-2
  и партнерства со CityDoc и ReCoVa-19

  Манчестер, Велика Британија - 11 јануари 2021 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународна група за молекуларна дијагностика, објавува дека по изјавата на Компанијата на 24 декември 2020 година, во врска со новиот вид вирус (VUI-202012/01 SARS-CoV-2 варијанта), тестирањето на влажната лабораторија на Yougene сега е завршено и потврди дека изведбата на Клариген ® Анализата на САРС-CoV-2 во моментов не е под влијание на ниту една

  ... Прочитај повеќе
 • 24 декември 2020 година - ажурирање на КОВИД-19: одобрен провајдер за владата на Велика Британија и одговор на нови видови вируси +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Ажурирање на КОВИД-19: одобрен провајдер за Владата на Велика Британија и Р. реакција на новиот вирус

  Манчестер, Велика Британија - 24 декември 2020 година:  Yourgene (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларна дијагностика, објавува дека Yourgene Genomic Services е додаден на одобрениот список на провајдери за тестирање COVID-19 на Владата на Обединетото Кралство за шемата Test to Release for International Travel, претставена на 15 декември 2020 година („Тест да се ослободи “), а исто така и за

  ... Прочитај повеќе
 • 17 декември 2020 година - Полугодишен извештај +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Полугодишен извештај

  Манчестер, Велика Британија - 17 декември 2020 година: Yourgene Health plc (ЦЕЛ: ЈГЕН), меѓународна група за молекуларна дијагностика која комерцијализира генетски производи и услуги, го објавува својот неревидиран извештај за половина година за шест месеци завршен на 30 септември 2020 година.

  Резултатите ја демонстрираат еластичноста на основната дејност на Групацијата во текот на првите неколку месеци од глобалната пандемија, нејзината реакција при брзото лансирање решенија за тестирање COVID-19 и нејзината

  ... Прочитај повеќе
 • 2 декември 2020 година - комплети DPYD препорачани од NHS Англија +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Колекции DPYD препорачани од NHS Англија

  Манчестер, Велика Британија - 2 декември 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларна дијагностика, ја поздравува изјавата за итна политика за клиничко пуштање во работа, објавена од NHS England, со наслов: „Фармакогеномско тестирање за полиморфизми на DPYD со терапии со флуоропиримидин“ препорачување на рутинска достапност на тестирање на DPYD пред почетокот на третманот со хемотерапевтски лек 5-Флуороурацил (5-FU), за да се идентификува ризикот од сериозни несакани ефекти.

  ... Прочитај повеќе
 • 5 ноември 2020 година - Промена на Дирекцијата +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Промена на дирекцијата
  Назначување главен научен директор за водење патоказ за развој на нови производи

  Манчестер, Велика Британија - 5 ноември 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларна дијагностика, најавува назначување на д-р anоана Мејсон за главен научен директор за директор на компанијата со непосреден ефект.

  Д-р Мејсон е директор за истражување и развој (позиција без одбор) во Yourgene откако се приклучи на компанијата во декември 2019 година

  ... Прочитај повеќе
 • 3 ноември 2020 година - Партнерство со Take2 Health Limited +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Партнерство со Take2 Health Limited
  Твојот геномски тест за назофарингеален карцином (NPC) во Тајван

  Манчестер, Велика Британија - 3 ноември 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларна дијагностика, објавува дека нејзината подружница во целосна сопственост, Yourgene Health Taipei, потпиша регионален договор за маркетинг и услуги („Договорот“) со хонгконгската компанија Take2 Health Limited („Take2“ ), за промовирање на клинички валидиран геномски тест на Take2 за карцином на назофаринксот

  ... Прочитај повеќе
 • 26 октомври 2020 година - Ажурирање на полугодишно тргување +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Ажурирање на полугодишно тргување
  Раст од 1 година на година, демонстрирајќи ја отпорноста на компанијата

  Манчестер, Велика Британија - 26 октомври 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларна дијагностика, најавува ажурирање на тргувањето за половина година што заврши на 30 септември 2020 година („H1 2020“).

  Приходите за полугодие што заврши на 30 септември 2020 година беа 8.2 милиони фунти (Прва година 1: 2019 милиони фунти), што е за 7.8% повеќе во споредба со претходната година, со силни европски приходи кои ја надоместуваат

  ... Прочитај повеќе
 • 23 октомври 2020 година - регистрација на CQC +

  Yourgene Health plc
  („Твојот здравство“ или „Компанијата“)

  Регистрација на CQC

  Манчестер, Велика Британија - 23 октомври 2020 година: Yourgene Health (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларна дијагностика, објавува дека добила известување од Комисијата за квалитет на грижата („CQC“) дека капацитетите на компанијата на Citylabs 1.0 во Манчестер сега се втора регистрирана локација од каде да се изврши процедури за дијагностика и скрининг.

  Продолжувањето на тековната регистрација на компанијата на CQC овозможува NIPT тестирање поголема флексибилност за работа

  ... Прочитај повеќе
 • 21 октомври 2020 година - Соработка на геномските услуги со вашиот Cygex +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Соработка на геномички услуги на Ваш Модел со Ситокс

  Партнерство со Cytox за да се овозможи клинички пристап до genoSCORE - нов генетски тест за утврдување на ризикот од развој на Алцхајмерова болест

  Манчестер, Велика Британија - 21 октомври 2020 година: Yourgene Health (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларна дијагностика, најавува нова соработка помеѓу неодамна започнатите Yourgene Genomic Services („YGS“) и Cytox Ltd („Cytox“), за геномска студија за бета-тестирање на нивната

  ... Прочитај повеќе
 • 12 октомври 2020 година - Тестовите на Elucigene DPYD да се користат рутински во Велс +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Тестовите на Елуциген DPYD да се користат рутински во Велс

  Велс е прва Велика Британија која нуди скрининг за DPYD на пациенти кои се подложени на хемотерапија
  Тестовите DPYD ги испитуваат пациентите за да го идентификуваат ризикот од сериозни несакани ефекти од одредени третмани со хемотерапија

  Манчестер, Велика Британија - 12 октомври 2020 година: Yourgene (ЦЕЛ: ЈГЕН), меѓународната група за молекуларна дијагностика, го објави својот онколошки производ, тест Elucigene DPYD, сега се користи во Велс за рутински

  ... Прочитај повеќе
 • 8 октомври 2020 година - обезбедено стратешко партнерство за репродуктивно здравје во Јапонија +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Стратешко партнерство за репродуктивно здравје е обезбедено во Јапонија

  Манчестер, Велика Британија - 8 октомври 2020 година: Yourgene Health (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларна дијагностика, најавува дека склучила 5-годишно стратешко партнерство со јапонски мултинационален син чип за обезбедување на Yourgene's Флекс Анализа на софтвер („ Флекс Софтвер ”) платформа за биоинформатика за проект за репродуктивно здравје.

  Yourgene и јапонскиот партнер („Партнерот“) склучија трансфер на технологија

  ... Прочитај повеќе
 • 7 октомври 2020 година - ИОНА® Nx додели договор со болницата Сент Georgeорџ NHS +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Јона ® Nx додели договор со болницата Сент Georgeорџ NHS

  Манчестер, Велика Британија - 7 октомври 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународна група за молекуларна дијагностика, објави дека му е доделен договор за неинвазивно пренатално тестирање (NIPT) со користење на ново-лансираната IONA ® Nx NIPT Работен тек ('IONA ® Nx '), од страна на престижната фондација St George's NHS Trust во Тотинг, јужен Лондон („Свети Georgeорџ“). Договорот, предмет на потпис од двајцата

  ... Прочитај повеќе
 • 28 септември 2020 година - Стартување на услугите за геномик на Ваш Мигени +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Стартување на услугите за геномик на вашиот микрогениг

  Манчестер, Велика Британија - 28 септември 2020 година: Yourgene (ЦЕЛ: YGEN), меѓународна група за молекуларна дијагностика, најавува лансирање на Yourgene Genomic Services, интеграција и проширување на меѓународните лабораториски услуги на компанијата. Yourgene Genomic Services станува глобална мрежа на лабораториски услуги опремена да биде целосен партнер за животниот циклус за клинички, истражувачки и фармацевтски организации.

  Yourgene Genomic Services („YGS“) ќе се соберат заедно

  ... Прочитај повеќе
 • 24 септември 2020 година - надомест на ДПД во Германија +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Надоместок за ДПД во Германија

  Манчестер, Велика Британија - 24 септември 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународна група за молекуларна дијагностика, објавува дека Германскиот федерален заеднички комитет, G-BA, национален орган за надомест во Германија, го одобрил надоместокот за тестирање на недостаток на дихидропиримидин дехидрогеназа (DPD) во Германија, што се отвора клинички пазар во овој регион за првиот производ за генотипи за онкологија на компанијата, тест Elucigene DPYD. На

  ... Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
> <
Бремена дама која седи на маса со лаптоп

Односи со медиуми и инвеститори
Walbrook PR Ltd
Улица 4 Ломбард
Лондон
EC3V 9HD
yourgene@walbrookpr.com
Т: +44 (0) 20 7933 8780

Две деловни луѓе кои гледаат на компјутерскиот екран