fbpx Yourgene Health plc - Thuis
vorige pijl
volgende pijl
Slider

Yourgene Health plc

("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

COVID-19-test gelanceerd
Lancering van Clarigene ™ SARS-CoV-2-test ('RUO')

Manchester, VK - 30 juni 2020: Yourgene (AIM: YGEN), een toonaangevende internationale moleculaire diagnostiekgroep, kondigt de lancering aan van zijn Clarigene ™ SARS-CoV-2-test voor uitsluitend onderzoeksgebruik ('RUO').

De Clarigene ™ SARS-CoV-2-test is een op moleculaire PCR (polymerase kettingreactie) gebaseerde COVID-19-test, die het SARS-CoV-2-virus-RNA * detecteert om de aanwezigheid van het virus te bevestigen. De test wordt gebruikt om de aanwezigheid van het virus te detecteren en of individuen momenteel zijn geïnfecteerd, niet de aanwezigheid van antilichamen. De test is eenvoudig maar zeer effectief met één monster, het virale doelwit en de interne controle allemaal in dezelfde PCR-put **.

De testkit bevat een mastermix, primer en probesets en is geschikt voor RNA dat is geëxtraheerd uit een nasofaryngeaal uitstrijkje. De assay heeft een snelle doorlooptijd van 1 uur en 20 minuten na RNA-extractie en opstelling. De competitieve assay is ontwikkeld om de kans te verkleinen dat vals-negatieve resultaten worden gegenereerd, wat een sectorbreed probleem was1. De interne controleprimers van Yourgene zijn ontworpen om alleen RNA te detecteren en het DNA van de patiënt niet te versterken, wat tot valse negatieven leidt. De assays zijn vergeleken met gegevens van een onafhankelijke laboratoriumbeoordelingsinstantie. Uit voorlopige gegevens blijkt dat de test 100% specificiteit heeft.

De Clarigene ™ SARS-CoV-2-test zal als evaluatiekits aan Yourgene's klanten ter beschikking worden gesteld en, zoals eerder aangekondigd op 26 mei 2020, een CE-gemarkeerd in vitro diagnostische kit ('CE IVD'), voor diagnostisch gebruik, is nog steeds op schema om eind juli 2020 te worden vrijgegeven. De CE-IVD-versie zal twee virale doelen en assaycontroles hebben, wat het vanuit het perspectief van terugbetaling wenselijker maakt voor verschillende Europese regio's.

Yourgene heeft al meer dan 300 laboratoriumklanten en een groeiend wereldwijd netwerk van distributiekanalen waarmee de verkoop van de Clarigene ™ SARS-CoV-2-test en CE IVD-kits, na goedkeuring, kan worden gestimuleerd, gericht op een pijplijn van kansen. Daarnaast wordt de test uitgevoerd in het servicelaboratorium van Yourgene in Manchester.

Lyn Rees, CEO van Yourgene, merkte op: “We zijn er trots op dat we onze steun voor de wereldwijde inspanning van COVID-19 kunnen voortzetten met de lancering van de Clarigene ™ SARS-CoV-2 Test (RUO) en ik wil het Yourgene-team feliciteren dat heel hard heeft gewerkt om ons hiertoe te krijgen punt. De toevoeging van het productportfolio voor infectieziekten van Clarigene zal ons aanbod via onze commerciële kanalen versterken en ons assortiment uitbreiden en diversifiëren. We blijven op koers om CE-markering te krijgen voor de test en ik kijk ernaar uit om de markt eind juli bij te werken. ”

1. doi: https://doi.org/10.1101/2020.05.13.094839

* Ribonucleïnezuur (RNA) is een polymeermolecuul dat essentieel is in verschillende biologische rollen bij het coderen, decoderen, reguleren en expressie van genen. RNA en DNA zijn nucleïnezuren, maar RNA is nodig om het COVID-19-virus te detecteren.

** Een plaat met verschillende putjes die in een PCR-instrument gaat om de assay te laten werken. Elk putje bevat test- en monsterreagens.

Deze aankondiging bevat voorkennis ten behoeve van artikel 7 van EU-verordening 596/2014.

Yourgene Health plc

Lyn Rees, algemeen directeur
Barry Hextall, Chief Financial Officer
Joanne Cross, directeur marketing

Tel: + 44 (0) 161 669 8122

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Cairn Financial Advisers LLP (NOMAD)

Liam Murray / James Caithie / Ludovico Lazzaretti

 Tel: + 44 (0) 20 7213 0880

Stifel Nicolaus Europe Limited (enige bedrijfsmakelaar)

Nicholas Moore / Matthew Blawat / Ben Maddison

Tel: + 44 (0) 20 7710 7600

Walbrook PR Ltd (Media en investeerdersrelaties)

Paul McManus / Lianne Cawthorne 

Tel: +44 (0) 20 7933 8780 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Menigte: 07980 541 Menigte: 893 07584 391   

Over Yourgene Health

Yourgene Health is een internationale moleculaire diagnostiekgroep die genetische producten en diensten ontwikkelt en commercialiseert. De groep werkt samen met wereldleiders in DNA-technologie om de diagnostische wetenschap vooruit te helpen.  

Yourgene ontwikkelt en commercialiseert eenvoudige en nauwkeurige moleculaire diagnostische oplossingen, voornamelijk voor reproductieve gezondheid. De producten van de Groep omvatten niet-invasieve prenatale tests (NIPT) voor het syndroom van Down en andere genetische aandoeningen, screeningstesten op cystische fibrose, invasieve snelle aneuploïdietests, onvruchtbaarheidstests bij mannen en genetische ziektetests. De commerciële voetafdruk van Yourgene is al gevestigd in het VK, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Onze productontwikkeling, onderzoeksservice en commerciële capaciteiten strekken zich uit over de hele levenscyclus van de ontwikkeling van genetische tests, inclusief indieningen van regelgeving. Door onze technische expertise en partnerschappen breidt Yourgene Health ook haar aanbod van genetische testen uit naar oncologie.

Yourgene Health heeft zijn hoofdkantoor in Manchester, Verenigd Koninkrijk en heeft kantoren in Taipei en Singapore, en is genoteerd aan de AIM-markt van de London Stock Exchange onder de ticker "YGEN". Voor meer informatie bezoek www.yourgene-health.com en volg ons op twitter @JeroenHealth. • 22 februari 2021 - Partnerschap met NPH +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Partnerschap met NPH

  Om COVID-19-testservice te bieden voor Leeds Bradford Airport

  Manchester, VK - 22 februari 2021:  Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt zijn partnerschap aan met Newcastle Premier Health Limited 1 ("NPH"), een toonaangevende leverancier van onafhankelijke medische diensten in Newcastle en het noordoosten, zal COVID-19 PCR-testdiensten leveren aan Leeds Bradford Airport vanuit het laboratorium van het bedrijf in Manchester.

  ... Lees meer
 • 8 februari 2021 - Handelsupdate +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Handelsupdate

  Sterk H2-momentum zal naar verwachting een jaarlijkse groei met dubbele cijfers opleveren, maar onder de verwachtingen

  Kansen voor uitgestelde inkomsten, investeringen in het aanbod en verdere nieuwe initiatieven die naar verwachting de hervatting van de sterkere daaropvolgende groei zullen stimuleren

  Manchester, VK - 8 februari 2021: Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, geeft een update over de huidige verhandeling voor de tweede helft van het boekjaar tot 31 maart 2021 (“H2”).

  Terwijl

  ... Lees meer
 • 13 januari 2021 - DPYD-screening aanbevolen in België +

  Yourgene Health plc
  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  DPYD-screening aanbevolen in België

  Manchester, VK - 13 januari 2021: Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, verwelkomt het onderzoeksartikel dat op 11 januari 2021 in Acta Clinica Belgica werd gepubliceerd, getiteld: 'Gezamenlijke Belgische aanbeveling voor screening op DPD-deficiëntie bij patiënten behandeld met 5-FU, capecitabine (en tegafur).'

  Het onderzoeksartikel onderschrijft screening op dihydropyrimidine dehydrogenase (DPD) -deficiëntie die ernstige en soms dodelijke bijwerkingen kan veroorzaken.

  ... Lees meer
 • 11 januari 2021 - Clarigene® SARS-CoV-2 productupdate en partnerschappen met CityDoc en ReCoVa-19 +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Clarigene® SARS-CoV-2 productupdate
  en partnerschappen met CityDoc en ReCoVa-19

  Manchester, VK - 11 januari 2021: Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt aan dat na de verklaring van het bedrijf op 24 december 2020 met betrekking tot de nieuwe virusstam (VUI-202012/01 SARS-CoV-2-variant), Yourgene's natte laboratoriumtests nu voltooid zijn en heeft bevestigd dat de prestaties van de Clarigene ® SARS-CoV-2-assay wordt momenteel niet beïnvloed door

  ... Lees meer
 • 24 december 2020 - COVID-19-update: goedgekeurde provider voor Britse regering en reactie op nieuwe virusstam +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  COVID-19-update: goedgekeurde provider voor Britse regering en r reactie op nieuwe virusstam

  Manchester, VK - 24 december 2020:  Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt aan dat Yourgene Genomic Services is toegevoegd aan de lijst van goedgekeurde COVID-19 particuliere testaanbieders van de Britse overheid voor het Test to Release for International Travel-programma dat op 15 december 2020 is geïntroduceerd (“Test loslaten ”), en ook voor

  ... Lees meer
 • 17 december 2020 - Halfjaarverslag +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Halfjaarverslag

  Manchester, VK - 17 december 2020: Yourgene Health plc (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek die genetische producten en diensten commercialiseert, kondigt haar niet-geauditeerde halfjaarverslag aan voor de zes maanden eindigend op 30 september 2020.

  De resultaten tonen de veerkracht van de kernactiviteiten van de Groep aan tijdens de eerste paar maanden van de wereldwijde pandemie, haar reactievermogen bij het snel lanceren van COVID-19-testoplossingen en de

  ... Lees meer
 • 2 december 2020 - DPYD-kits aanbevolen door NHS England +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  DPYD-kits aanbevolen door NHS England

  Manchester, VK - 2 december 2020: Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, verwelkomt de Clinical Commissioning Urgent Policy Statement, gepubliceerd door NHS England, getiteld: 'Farmacogenomische tests voor DPYD-polymorfismen met fluoropyrimidine-therapieën' het aanbevelen van de routinematige beschikbaarheid van DPYD-tests voorafgaand aan de start van de behandeling met het chemotherapeuticum 5-fluorouracil (5-FU), om het risico op ernstige bijwerkingen te identificeren.

  ... Lees meer
 • 5 november 2020 - Directoraatwijziging +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Directoraat verandering
  Benoeming van Chief Scientific Officer om de routekaart voor de ontwikkeling van nieuwe producten te sturen

  Manchester, VK - 5 november 2020: Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt met onmiddellijke ingang de benoeming aan van Dr. Joanne Mason tot Chief Scientific Officer als directeur van het bedrijf.

  Dr. Mason is directeur Onderzoek & Ontwikkeling (niet-bestuursfunctie) bij Yourgene sinds hij in december 2019 bij het bedrijf kwam.

  ... Lees meer
 • 3 november 2020 - Partnerschap met Take2 Health Limited +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Partnerschap met Take2 Health Limited
  Uw genomische test voor nasofarynxcarcinoom (NPC) screening in Taiwan

  Manchester, VK - 3 november 2020: Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt aan dat haar volledige dochteronderneming, Yourgene Health Taipei, een regionale marketing- en dienstenovereenkomst (de 'overeenkomst') heeft ondertekend met Take2 Health Limited ('Take2' in Hong Kong). ), om de klinisch gevalideerde genomische test van Take2 voor nasofarynxcarcinoom te promoten

  ... Lees meer
 • 26 oktober 2020 - Halfjaarlijkse handelsupdate +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Halfjaarlijkse handelsupdate
  H1 jaar-op-jaar groei toont de veerkracht van het bedrijf aan

  Manchester, VK - 26 oktober 2020: Yourgene (AIM: YGEN), een toonaangevende internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt een handelsupdate aan voor het halfjaar eindigend op 30 september 2020 (“H1 2020”).

  De inkomsten voor het halfjaar eindigend op 30 september 2020 bedroegen £ 8.2 miljoen (H1 2019: £ 7.8 miljoen), een stijging van 5% vergeleken met het voorgaande jaar, waarbij sterke Europese inkomsten de

  ... Lees meer
 • 23 oktober 2020 - CQC-registratie +

  Yourgene Health plc
  ("Yourgene Health" of het "Bedrijf")

  CQC-registratie

  Manchester, VK - 23 oktober 2020: Yourgene Health (AIM: YGEN), een toonaangevende internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt aan dat het een kennisgeving heeft ontvangen van de Care Quality Commission ("CQC") dat de faciliteiten van het bedrijf in Citylabs 1.0 in Manchester nu een tweede geregistreerde locatie zijn om uit te voeren diagnostiek en screeningprocedures.

  De verlenging van de huidige CQC-registratie van het bedrijf biedt NIPT-testen meer flexibiliteit om te werken

  ... Lees meer
 • 21 oktober 2020 - Yourgene Genomic Services samenwerking met Cytox +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Yourgene Genomic Services samenwerking met Cytox

  Partnerschap met Cytox om klinische toegang tot genoSCORE ™ mogelijk te maken - een nieuwe genetische test om het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer te bepalen

  Manchester, VK - 21 oktober 2020: Yourgene Health (AIM: YGEN), een toonaangevende internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt een nieuwe samenwerking aan tussen de onlangs gelanceerde Yourgene Genomic Services ("YGS") en Cytox Ltd ("Cytox"), voor een bètatestende genomische studie van hun

  ... Lees meer
 • 12 oktober 2020 - Elucigene DPYD-tests voor routinematig gebruik in Wales +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Elucigene DPYD-tests voor routinematig gebruik in Wales

  Wales is het eerste Britse land dat DPYD-screening aanbiedt aan patiënten die chemotherapie ondergaan
  DPYD-tests screenen patiënten om het risico op ernstige bijwerkingen van bepaalde chemotherapiebehandelingen te identificeren

  Manchester, VK - 12 oktober 2020: Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt aan dat zijn oncologieproduct, Elucigene DPYD-test, nu routinematig in Wales wordt gebruikt

  ... Lees meer
 • 8 oktober 2020 - Strategisch partnerschap voor reproductieve gezondheid bereikt in Japan +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  Strategisch partnerschap voor reproductieve gezondheid in Japan

  Manchester, VK - 8 oktober 2020: Yourgene Health (AIM: YGEN), een toonaangevende internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt aan dat het een vijfjarig strategisch partnerschap is aangegaan met een blue chip Japanse multinational om Yourgene's Flex ™ Analysesoftware (" buigen Software ”) bioinformatica-platform voor een reproductieve gezondheidsproject.

  Yourgene en de Japanse partner (de "Partner") zijn een technologieoverdracht aangegaan

  ... Lees meer
 • 7 oktober 2020 - IONA® Nx krijgt contract met St George's NHS Hospital +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" of de "Groep" of het "Bedrijf")

  IONA ® Nx krijgt contract met St George's NHS Hospital

  Manchester, VK - 7 oktober 2020: Yourgene (AIM: YGEN), de internationale groep voor moleculaire diagnostiek, kondigt aan dat het de opdracht heeft gekregen voor niet-invasieve prenatale testen (NIPT) met behulp van de onlangs gelanceerde IONA ® Nx NIPT-workflow ('IONA ® Nx '), door de prestigieuze St George's NHS Trust Foundation in Tooting, Zuid-Londen ("St George's"). Het contract, onder voorbehoud van ondertekening door beide

  ... Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
> <
Zwangere dame zittend aan tafel met laptop

Media & Investor Relations
Walbrook PR Ltd
4 Lombard Street
Amsterdam (NL)
EC3V 9HD
uwgene@walbrookpr.com
T: +44 (0) 20 7933 8780

Twee mensen uit het bedrijfsleven kijken naar computerscherm