fbpx Yourgene Health plc - Laman Utama
anak panah terdahulu
anak panah seterusnya
Slider

Kesihatan Yourgene plc

("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

Ujian COVID-19 dilancarkan
Pelancaran ujian Clarigene ™ SARS-CoV-2 ('RUO')

Manchester, UK - 30 Jun 2020: Yourgene (AIM: YGEN), sebuah kumpulan diagnostik molekul antarabangsa terkemuka, mengumumkan pelancaran ujian Clarigene ™ SARS-CoV-2 untuk penggunaan penyelidikan sahaja ('RUO').

Ujian Clarigene ™ SARS-CoV-2 adalah ujian COVID-19 berdasarkan PCR molekul (tindak balas rantai polimerase), yang mengesan RNA virus SARS-CoV-2 * untuk mengesahkan kehadiran virus. Ujian ini digunakan untuk mengesan kehadiran virus dan sama ada individu sedang dijangkiti, bukan kehadiran antibodi. Ujian ini mudah tetapi berkesan dengan satu sampel, sasaran virus dan kawalan dalaman semuanya dalam sumur PCR yang sama **.

Kit ujian mengandungi set mastermix, primer dan probe dan sesuai untuk RNA yang diekstrak dari swab nasofaring. Ujian ini mempunyai masa pemulihan yang cepat 1 jam 20 minit setelah pengekstrakan dan penyediaan RNA. Uji daya saing telah dikembangkan untuk mengurangi kemungkinan hasil negatif palsu dihasilkan, yang telah menjadi masalah di seluruh industri1. Primer kawalan dalaman Yourgene dirancang untuk hanya mengesan RNA dan tidak menguatkan DNA pesakit, yang membawa kepada negatif palsu. Ujian telah ditanda aras terhadap data dari badan penilaian makmal bebas. Data awal menunjukkan ujian mempunyai kekhususan 100%.

Ujian Clarigene ™ SARS-CoV-2 akan tersedia untuk pelanggan Yourgene sebagai alat penilaian, dan seperti yang diumumkan sebelumnya pada 26 Mei 2020, sebuah tanda bertanda CE vitro kit diagnostik ('CE IVD'), untuk penggunaan diagnostik, masih dalam perjalanan untuk dilancarkan pada akhir bulan Julai 2020. Versi CE-IVD akan mempunyai dua sasaran virus dan kawalan ujian, menjadikannya lebih diinginkan dari perspektif penggantian di beberapa Wilayah Eropah.

Yourgene sudah memiliki lebih dari 300 pelanggan makmal dan rangkaian saluran pengedaran global yang terus berkembang untuk mendorong penjualan ujian Clarigene ™ SARS-CoV-2 dan kit CE IVD, setelah diluluskan, menargetkan saluran peluang. Di samping itu, ujian akan dijalankan di makmal perkhidmatan Yourgene di Manchester.

Lyn Rees, Ketua Pegawai Eksekutif Yourgene, mengulas: "Kami bangga untuk terus menyokong usaha COVID-19 global dengan pelancaran Clarigene ™ SARS-CoV-2 Test (RUO) dan saya ingin mengucapkan tahniah kepada pasukan Yourgene yang telah bekerja sangat keras untuk membawa kami ke ini titik. Penambahan portfolio produk penyakit berjangkit Clarigene akan memperkuat penawaran kami melalui saluran komersial kami dan memperluas dan mempelbagaikan rangkaian produk kami. Kami tetap berada di landasan yang betul untuk menerima tanda CE untuk ujian dan saya berharap dapat mengemas kini pasaran pada akhir bulan Julai. "

1. doi: https://doi.org/10.1101/2020.05.13.094839

* Asid ribonukleat (RNA) adalah molekul polimerik yang penting dalam pelbagai peranan biologi dalam pengekodan, penyahkodan, peraturan dan ekspresi gen. RNA dan DNA adalah asid nukleik, tetapi RNA diperlukan untuk mengesan virus COVID-19.

** Plat yang mengandungi beberapa telaga yang masuk ke dalam instrumen PCR agar alat ini berfungsi. Setiap telaga mengandungi ujian dan reagen sampel.

Pengumuman ini berisi informasi dalam untuk tujuan Pasal 7 Peraturan EU 596/2014.

Kesihatan Yourgene plc

Lyn Rees, Ketua Pegawai Eksekutif
Barry Hextall, Ketua Pegawai Kewangan
Joanne Cross, Pengarah Pemasaran

Tel: + 44 (0) 161 669 8122

Alamat emel ini telah dilindungi dari spambots. Perlukan JavaScript untuk melihatnya.

Penasihat Kewangan Cairn LLP (NOMAD)

Liam Murray / James Caithie / Ludovico Lazzaretti

 Tel: + 44 (0) 20 7213 0880

Stifel Nicolaus Europe Limited (Broker Korporat Tunggal)

Nicholas Moore / Matthew Blawat / Ben Maddison

Tel: + 44 (0) 20 7710 7600

Walbrook PR Ltd (Hubungan Media dan Pelabur)

Paul McManus / Lianne Cawthorne 

Tel: +44 (0) 20 7933 8780 atau Alamat emel ini telah dilindungi dari spambots. Perlukan JavaScript untuk melihatnya.

Mob: 07980 541 893 Mob: 07584 391 303   

Mengenai Kesihatan Yourgene

Yourgene Health adalah kumpulan diagnostik molekul antarabangsa yang mengembangkan dan mengkomersialkan produk dan perkhidmatan genetik. Kumpulan ini bekerjasama dengan pemimpin global dalam teknologi DNA untuk memajukan sains diagnostik.  

Yourgene mengembangkan dan mengkomersialkan penyelesaian diagnostik molekul yang mudah dan tepat, terutamanya untuk kesihatan pembiakan. Produk Kumpulan termasuk ujian pranatal bukan invasif (NIPT) untuk Sindrom Down dan gangguan genetik lain, ujian saringan Fibrosis Cystic, ujian aneuploidi cepat invasif, ujian kemandulan lelaki dan ujian penyakit genetik. Jejak komersial Yourgene sudah wujud di UK, Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia.

Pembangunan produk, perkhidmatan penyelidikan dan kemampuan komersial kami meliputi sepanjang kitaran hidup pengembangan ujian genetik termasuk penyerahan peraturan. Melalui kepakaran teknikal dan perkongsian kami, Yourgene Health juga memperluas tawaran ujian genetiknya menjadi onkologi.

Yourgene Health beribu pejabat di Manchester, UK dengan pejabat di Taipei dan Singapura, dan disenaraikan di pasaran AIM Bursa Saham London di bawah tanda "YGEN". Untuk maklumat lebih lanjut, lawati www.yourgene-health.com dan ikuti kami di twitter @Yourgene_Health. • 22 Februari 2021 - Kerjasama dengan NPH +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Kerjasama dengan NPH

  Untuk menyediakan perkhidmatan ujian COVID-19 untuk Leeds Bradford Airport

  Manchester, UK - 22 Februari 2021:  Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, mengumumkan bahawa kerjasama dengan Newcastle Premier Health Limited 1 (“NPH”), penyedia perkhidmatan perubatan bebas terkemuka di Newcastle dan Timur Laut, akan menyediakan perkhidmatan ujian PCR COVID-19 ke Leeds Bradford Airport dari makmal Syarikat di Manchester.

  ... Lebih Lanjut
 • 8 Februari 2021 - Kemas kini perdagangan +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Kemas kini perdagangan

  Momentum H2 yang kuat dijangka memberikan pertumbuhan tahunan dua digit tetapi di bawah jangkaan

  Peluang pendapatan yang ditangguhkan, pelaburan dalam penawaran dan inisiatif baru selanjutnya diharapkan dapat mendorong pertumbuhan semula seterusnya yang lebih kuat

  Manchester, UK - 8 Februari 2021: Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, memberikan kemas kini mengenai perdagangan semasa untuk separuh kedua tahun kewangan hingga 31 Mac 2021 (“H2”).

  Sementara

  ... Lebih Lanjut
 • 13 Januari 2021 - Penyaringan DPYD disyorkan di Belgium +

  Kesihatan Yourgene plc
  ("Yourgene" atau "Kumpulan" atau "Syarikat")

  Pemeriksaan DPYD disyorkan di Belgium

  Manchester, UK - 13 Januari 2021: Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, mengalu-alukan artikel penyelidikan yang diterbitkan pada 11 Januari 2021, di Acta Clinica Belgica, bertajuk: "Cadangan Belgia Bersama mengenai pemeriksaan kekurangan DPD pada pesakit yang dirawat dengan 5-FU, capecitabine (dan tegafur)."

  Artikel penyelidikan menyokong pemeriksaan untuk kekurangan Dihydropyrimidine Dehydrogenase (DPD) yang boleh menyebabkan sisi yang teruk dan kadang-kadang mematikan

  ... Lebih Lanjut
 • 11 Januari 2021 - Kemas kini dan Perkongsian Produk Clarigene® SARS-CoV-2 dengan CityDoc dan ReCoVa-19 +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Kemas kini Produk Clarigene® SARS-CoV-2
  dan Perkongsian dengan CityDoc dan ReCoVa-19

  Manchester, UK - 11 Januari 2021: Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, mengumumkan bahawa berikutan pernyataan Syarikat pada 24 Disember 2020, mengenai strain virus baru (VUI-202012/01 SARS-CoV-2 varian), ujian makmal basah Yourgene kini selesai dan telah mengesahkan bahawa prestasi Clarigene ® Ujian SARS-CoV-2 tidak dipengaruhi oleh mana-mana ketika ini

  ... Lebih Lanjut
 • 24 Disember 2020 - Kemas kini COVID-19: penyedia yang diluluskan untuk Kerajaan UK dan tindak balas terhadap strain virus baru +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Kemas kini COVID-19: penyedia yang diluluskan untuk Kerajaan UK dan r menyokong strain virus baru

  Manchester, UK - 24 Disember 2020:  Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, mengumumkan bahawa Yourgene Genomic Services telah ditambahkan ke senarai penyedia ujian swasta COVID-19 yang diluluskan oleh Kerajaan Inggeris untuk skema Test to Release for International Travel yang diperkenalkan pada 15 Disember 2020 (“Test untuk Melepaskan ”), dan juga untuk

  ... Lebih Lanjut
 • 17 Disember 2020 - Laporan Separuh Tahun +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Laporan Separuh Tahun

  Manchester, UK - 17 Disember 2020: Yourgene Health plc (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa yang mengkomersialkan produk dan perkhidmatan genetik, mengumumkan laporan setengah tahunnya yang tidak diaudit untuk enam bulan yang berakhir pada 30 September 2020.

  Hasilnya menunjukkan ketahanan perniagaan teras Kumpulan selama beberapa bulan pertama wabak global, responsinya dalam melancarkan penyelesaian ujian COVID-19 dengan cepat dan

  ... Lebih Lanjut
 • 2 Disember 2020 - Kit DPYD yang disyorkan oleh NHS England +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Kit DPYD yang disyorkan oleh NHS England

  Manchester, UK - 2 Disember 2020: Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, mengalu-alukan Penyataan Dasar Mendesak Pentadbiran Klinikal, yang diterbitkan oleh NHS England, yang bertajuk: 'Ujian farmakogenomik untuk polimorfisme DPYD dengan terapi fluoropyrimidine' mengesyorkan adanya rutin ujian DPYD sebelum permulaan rawatan dengan ubat kemoterapi 5-Fluorouracil (5-FU), untuk mengenal pasti risiko kesan sampingan yang teruk.

  ... Lebih Lanjut
 • 5 November 2020 - Perubahan Direktorat +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Perubahan Direktorat
  Pelantikan Ketua Pegawai Sains untuk memacu peta jalan pembangunan produk baru

  Manchester, UK - 5 November 2020: Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, mengumumkan pelantikan Dr. Joanne Mason sebagai Ketua Pegawai Saintifik sebagai pengarah Syarikat dengan segera.

  Dr Mason telah menjadi pengarah Penyelidikan & Pembangunan (bukan lembaga) di Yourgene sejak bergabung dengan Syarikat pada bulan Disember 2019,

  ... Lebih Lanjut
 • 3 November 2020 - Kerjasama dengan Take2 Health Limited +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Perkongsian dengan Take2 Health Limited
  Yourgene untuk menjalankan ujian genom untuk Pemeriksaan Nasopharyngeal Carcinoma (NPC) di Taiwan

  Manchester, UK - 3 November 2020: Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, mengumumkan bahawa anak syarikat milik penuhnya, Yourgene Health Taipei, telah menandatangani perjanjian pemasaran dan perkhidmatan serantau ("Perjanjian") dengan Take2 Health Limited yang berpusat di Hong Kong ("Take2") ), untuk mempromosikan ujian genomik Take2 yang disahkan secara klinikal untuk Karsinoma Nasopharyngeal

  ... Lebih Lanjut
 • 26 Oktober 2020 - Kemas kini Perdagangan Separuh Tahun +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Kemas kini Dagangan Separuh Tahun
  Pertumbuhan H1 tahun ke tahun menunjukkan ketahanan Syarikat

  Manchester, UK - 26 Oktober 2020: Yourgene (AIM: YGEN), sebuah kumpulan diagnostik molekul antarabangsa terkemuka, mengumumkan kemas kini perdagangan untuk setengah tahun yang berakhir pada 30 September 2020 (“H1 2020”).

  Pendapatan untuk setengah tahun yang berakhir pada 30 September 2020 adalah £ 8.2 juta (H1 2019: £ 7.8 juta), meningkat 5% berbanding tahun sebelumnya, dengan pendapatan Eropah yang kuat mengimbangi

  ... Lebih Lanjut
 • 23 Oktober 2020 - Pendaftaran CQC +

  Kesihatan Yourgene plc
  ("Kesihatan Yourgene" atau "Syarikat")

  Pendaftaran CQC

  Manchester, UK - 23 Oktober 2020: Yourgene Health (AIM: YGEN), sebuah kumpulan diagnostik molekul antarabangsa yang terkemuka, mengumumkan bahawa pihaknya telah menerima pemberitahuan dari Suruhanjaya Kualiti Penjagaan ("CQC") bahawa kemudahan Syarikat di Citylabs 1.0 di Manchester kini menjadi lokasi kedua yang didaftarkan. prosedur diagnostik dan pemeriksaan.

  Pemanjangan pendaftaran CQC Syarikat membolehkan NIPT menguji kelenturan yang lebih besar untuk beroperasi

  ... Lebih Lanjut
 • 21 Oktober 2020 - Kerjasama Perkhidmatan Genomik Yourgene dengan Cytox +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Kerjasama Perkhidmatan Genomik Yourgene dengan Cytox

  Kerjasama dengan Cytox untuk membolehkan akses klinikal ke genoSCORE ™ - ujian genetik baru untuk menentukan risiko menghidap penyakit Alzheimer

  Manchester, UK - 21 Oktober 2020: Yourgene Health (AIM: YGEN), sebuah kumpulan diagnostik molekul antarabangsa terkemuka, mengumumkan kerjasama baru antara Perkhidmatan Genomik Yourgene yang dilancarkan baru-baru ini ("YGS") dan Cytox Ltd ("Cytox"), untuk kajian genomik pengujian beta pada mereka

  ... Lebih Lanjut
 • 12 Oktober 2020 - Ujian DPYD Elucigene akan digunakan secara rutin di Wales +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Ujian Elucigene DPYD akan digunakan secara rutin di Wales

  Wales adalah negara pertama di UK yang menawarkan pemeriksaan DPYD kepada pesakit yang menjalani kemoterapi
  DPYD menguji pesakit untuk mengenal pasti risiko kesan sampingan yang teruk dari rawatan kemoterapi tertentu

  Manchester, UK - 12 Oktober 2020: Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, mengumumkan produk onkologinya, ujian Elucigene DPYD, kini digunakan di Wales untuk secara rutin

  ... Lebih Lanjut
 • 8 Oktober 2020 - Kerjasama kesihatan pembiakan strategik dijamin di Jepun +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  Perkongsian kesihatan pembiakan strategik dijamin di Jepun

  Manchester, UK - 8 Oktober 2020: Yourgene Health (AIM: YGEN), sebuah kumpulan diagnostik molekul antarabangsa yang terkemuka, mengumumkan bahawa ia telah menjalin kerjasama strategik 5 tahun dengan syarikat multinasional Jepun cip biru untuk menyediakan Yourgene's Flex ™ Perisian Analisis (“ Flex Perisian ") platform bioinformatik untuk projek kesihatan pembiakan.

  Yourgene dan rakan Jepun (“Rakan Kongsi”) telah melakukan pertukaran teknologi

  ... Lebih Lanjut
 • 7 Oktober 2020 - IONA® Nx menganugerahkan kontrak dengan St George's NHS Hospital +

  Kesihatan Yourgene plc

  ("Yourgene" atau "Group" atau "Company")

  IONA ® Nx menganugerahkan kontrak dengan St George's NHS Hospital

  Manchester, UK - 7 Oktober 2020: Yourgene (AIM: YGEN), kumpulan diagnostik molekul antarabangsa, mengumumkan bahawa ia telah diberikan kontrak untuk ujian pranatal bukan invasif (NIPT) menggunakan IONA yang baru dilancarkan ® Aliran Kerja Nx NIPT ('IONA ® Nx '), oleh St George's NHS Trust Foundation yang berprestij di Tooting, London Selatan ("St George's"). Kontrak tersebut, tertakluk kepada penandatanganan oleh kedua-duanya

  ... Lebih Lanjut
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
> <
Wanita hamil yang duduk di meja dengan Laptop

Hubungan Media & Pelabur
Walbrook PR Ltd
Jalan Lombard 4
London
EC3V 9HD
yourgene@walbrookpr.com
T: +44 (0) 20 7933 8780

Dua orang peniaga melihat skrin komputer